Friday, 15 April 2011

kenangan manis bagi ku...

hahaha ..halooo...
nih cek nak habaq mai ni...kisah cek dgn kawan baik cek masa kami sekolah dulu2 la..(lau yang kurang faham tu harap maaf yer..)kenangan manis aku dgn dia sebagai seorang sahabat yang mmg akrab sgt2..
.
mulanya aku nak kenalkan lah diri aku nih!!
AKU = kerek+ sombong sikit+cute n manis sikit org nya...hahaha
AMY= putih+ seorg yang lawak+baik hati+ penyabar+ kdg lemau jugak!! hihihi
AIDIL= ketua pgawas+ kwn baik jugak la..
SADDAM= pandai+ baik + lwak sikit...
bacalah kisah hidup aku ni lau yang nak marah or what so ever..aku xhalang...anda boleh tinggalkan komen anda dan saya amat menghargai itu!!...sorry lau penulisan saya nih agak membosankan...OK KITA MULAKAN~!!
......................................................................................................................................................................
Kisahnya bermula begini,
pada tahun 2007 masa aku di tingkatan 4 (poyo jer!!) aku telah di tempatkan di satu kelas yang mmg org ckp kelas budak2 pandai lah iaitu kelas Vokasional Teknik (4VT)..aku dh cuak dh & xsgka plak aku pandai sampai boleh dpt kelas mcm tu skali..(hahaha perasan jur lebih ....)..dan pada masa tu aku hanya kenal berapa kerat jur student dlm kelas tu..yg len hampeh sumer nyer dak2 pandai belaka...

          Then, bila kelas dh start dgn memperkenalkan diri..aku terasa yang aku mmg xlyk untuk duduk setanding dgn diorng sumer..aku ambil keputusan nk tukar ke kelas yg layak dgn aku iaitu kelas 4EA.. perkara ni aku dh bincg dgn member yg sekapal dgn aku iaitu AIDIL, & SADDAM pada masa tu mmg berada dlm situasi yang sama mcm aku..hahaha ..bes0knya berlaku lah pertukaran kelas baru yang mmg aku sangka dpt sesuai dgn aku ( dan mmg betul keputusan aku ini )..ramai jugk lah member lama yang aku kenal pada masa tuh..rasa seronok mula hadir untuk aku dtg ke kelas setiap hari  dlm diri aku timbul...dlm masa yang sama ada seorng lagi KWN aku ni ( aku xfaham sgt pikiran dia mcmna ) sbb dia xselesa dgn kelas dia tapi dia xnak tukar sampai sekarang aku xtahu apa dlm otak yang dia pikir masa tuh...(xper lupakan..)samb balik..kelas dh mula dan berterusan sampai lah aku tingkatan 5 & masa tuh baru aku sedar yang xlama lagi aku akan menamatkan zaman sekolah ku, & aku mesti buat satu sejarah yang aku akan ingt sampai bila2..
   Aku mula bergiat aktif masuk sukan bola tampar, marhaban, kawad kaki PBSM & mcm2 lagi pertandingan spya aku akan ingt sumer tuh bila aku dh xda dlm sekola tu nnti...(sedih plak bila ingtkan semula...)..dlm masa yang sama aku baru sedar yang aku sekarang bahagia sgt2 sebab ramai kwan yang aku ada menyokong aku dari bwh..( thanks a lot korang erkk..)..aku ada rapat dgn seorang daripada mereka ni..nama dia AMY bukan nama sebenar..dia lah yang bnyak membantu aku dlam susah mahupun senang...aku sayang ko AMY..(kalau ang baca nih mesti ang marah kan)hehe..=P
(kaulah hero bagi ku, walaupun aku ni kerek dgn ko..hahaha)
  Semakin hari  kami semakin akrab dh mcm adik beradik lah org ckp..sampai kdg2 aku balik sekola mesti singgah umah dia & suh dia anta aku blik umah yang jauh nya boleh lah tahan jugak..tapi dia sanggup anta jugak..(hope ang xmintak duit minyak lah pas nih kan ...ahahahx)..kami lalui sisa 2 hidup zaman persekolahan bersama sampai lah aku tamat SPM...aku mmg syg ko AMY sbgai seorang sahabat & kalau boleh sbg seorang abg ...kau mmg HERO bagi ku..( cehh ter 'poyo' pulak..hihihi)..
  sampai lah waktu kami ambil result SPM pun kami pergi sekali..dan yang paling memeranjatkan aku AMY dapat result yang gempak dan lebih dari aku..itu yang paling aku bangga sgt2 ..sbg seorang sahabat, xda perkara yang mampu aku harapkan cuma secebis kebahagiaan untuk dikongsi bersama...namun result aku...hurm...boleh lah tahan hebatnya..(cehhh nak cover..haha).. tapi alhamdulillah xda yang failed..aku bersyukur sgt2..
      Dan sudah pasti result the man of that school MR. SADDAM.. is the best result for our class & third place for our rating in this batch!! gud job man..!!..
Ape2 pun aku berharap yang kami akan terus berkawan walaupun kami berjauhan dan sampai kami nak menghembuskan nafas terakhir..biarlah kenangan kita tetap bersemadi bersama2 yerk AMY yerk??...

BERSAMBUNG LAGI....

4 comments:

YT'S BURGER said...

satu cerita yg menarik.. boleh wat drama or filem ni ahahax... ak rasa episod yg seterusnya ni lagi best... sama2 kita tgu yer dr pengarah yg tersohor ni kekeke...
bdway good story... boleh ingt semula kenangan waktu jdi bdak sekolah... hehe thanks ...

PisAu Tump0L.. said...

yts burger..
yup..kankankan...nak2 yang dlm pic tuh..hahaha...sedih siot sambil tulis citer nih...

Anonymous said...

ko cute ke...
x kn nyew..
ko manis kew..
hitam manis adew la..
hahaha....

PisAu Tump0L.. said...

anonymous..
hihihi cute lah sikit,,,kahkahkah..
hitam amnis tulah yg lawa tuh...kankankankan~!!!